Siviløkonomen
Daniel Håpnes

Siviløkonomen

Vive la France!

Publisert: 26.01.2017, 17:29

Kjære leser,

Det er alltid interessant å lære nye ting! For eksempel gjennom å bli kjent med nye mennesker fra andre kulturer og land. Jeg befinner meg nå på utveksling ved EMLYON Business School, og vil i dette innlegget dele noen bilder og oppdateringer fra Frankrikes gastronomiske hovedstad, Lyon.

Først og fremst håper jeg du har hatt en god start på det nye året! For min del måtte jeg og min kjære mamma stå opp grytidlig 1. januar siden undertegnede skulle ta et fly fra Trondheim lufthavn klokken 10:10, for å rekke studiestart 2. januar. Videre ble det nye året startet med å avslutte rollen som ambassadør for Nova ved NHH og stillingen som daglig leder i NHHS Consulting AS – to erfaringer som jeg aldri ville ha vært foruten. I tillegg til dette startet jeg det nye året med å signere en arbeidskontrakt med Danske Bank, hvor jeg vil starte min arbeidskarriere som Business Innovation Graduate fra og med 1. september. Graduate-programmet innebærer at jeg i løpet av 18 måneder får jobbe på tre forskjellige avdelinger, hvor man får muligheten til å jobbe utenfor landegrensene. Tett oppfølging av mentorer og Graduate-samlinger er også inkludert i programmet. Jeg er evig takknemlig for at Danske Bank gav meg denne muligheten og jeg ser virkelig frem til oppstart.

Medstudentene her ved EMLYON Business School er like fantastiske som på NHH. I løpet av kort tid har jeg fått mange nye venner; fra Canada i vest og Kina i øst. Vi finner på mye spennende sammen og lærer mye av hverandre. En av mine store lidenskaper, nemlig mat, står hver dag i sentrum når vi lager ulike retter sammen, gitt at vi ikke spiser ute på restaurant. Fransk vin med en god ost eller pølse ligger alltid tilgjengelig som snacks på kjøkkenbenken mens vi bearbeider maten. Franskmennene er spesielt stolt over å la oss drikke vin fra deres region. Ellers drar vi på oppdagelsesreiser – mulighetene her er mange – og har det utrolig morsomt sammen.

En av godene man har som utvekslingsstudent fra NHH er at vi får velge fritt i en jungel av fag. Ut fra personlige preferanser har jeg endt opp med en kombinasjon av finans og strategi samt et markedsføringsfag. Ved EMLYON Business School lærer vi mye matnyttig som jeg vil ha nytte av senere i karrieren. Blant annet jobber vi veldig mye i team og i tillegg får vi reelle caser som vi skal løse for ulike selskaper.

2017 ser altså svært lovende ut på mange måter, og jeg gleder meg til å skrive neste blogginnlegg.

PS: Et nytt år byr på mange muligheter! Derfor håper jeg at du allerede nå jobber godt mot målene for 2017. Husk at sannsynligheten for å lykkes øker med innsatsen du legger inn.

En varm hilsen fra Lyon!

- Daniel


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+Kopiering av tekst og bilder fra blogginnlegg kan ikke gjøres uten samtykke. Ytringer i blogginnlegg er personlige og tilhører bloggeren. Tips oss dersom innholdet bryter med norsk lov. Talentblogg er en tjeneste levert av Talentjakten, og benytter bloggplattform fra Bloggi. Ved bruk av talentblogg.no aksepteres cookies fra Google Analytics.