Emma Hallstrøm
Emma Hallstrøm

Emma Hallstrøm

Velkommen til mulighetenes rike!

Publisert: 14.11.2016, 07:54

Jeg er klam i hendene, skjelver  i knærne  og har sommerfugler i magen. Det er varmt og mørkt, og hjernen min har koblet av det som skjer rundt meg for lengst. En tekniker setter på meg mikrofonen, og jeg innser at det det er rett før. Sommerfugler blir til rovfugler idet jeg hører navnet mitt blir ropt opp. Før jeg vet ordet av det står jeg foran 2000 mennesker og foreleser om fremtidens klasserom og hvordan dramapedagogikk kan være et viktig bidrag i denne sammenheng . Jeg skulle snart få finne ut at denne hendelsen skulle få meg til å si opp jobben min å  flytte 6887 km hjemme i fra.


Mitt navn er Emma Hallstrøm, og jeg ønsker deg velkommen til min blogg! Jeg bor i verdens mest folkerike stat, Kina, nærmere bestemt Shanghai. Jeg er født og oppvokst i Oslo, og har bodd de siste fem årene i Bergen hvor jeg både har studert og jobbet. Jeg mottar et stipend fra kinesiske myndigheter for å gjennomføre min mastergrad i inter kulturell kommunikasjon ved en av Kinas mest anerkjente teaterskoler. Ved siden av og være førsteårsstudent, jobber jeg for Norwegian Business Association og holder foredrag for skoler, næringsliv og organisasjoner. Første gang jeg besøkte Shanghai var i 2012, den gangen som utvekslingsstudent på min bachelorgrad i dramapedagogikk. Jeg har i ettertid studert arbeids og organisasjonspsykologi, jobbet som sosialarbeider og som administrasjonssekretær på et privat meglerhus. 

Innledningsvis forteller jeg om foredraget jeg holdt i Kina våren 2016. Jeg følte meg beæret over og bli spurt, og takket ja, selv om jeg følte dette var langt utenfor min komfort sone. Fremføringen ble svært godt mottatt. Jeg fikk godt betalt, ble invitert med på en miniturné og fikk et seks siders oppslag i et kinesisk utdanningstidsskrift. Jeg hadde greid det! Det lærte meg hvilket potensial jeg har, at jeg har formidlingsevne. Jeg lærte at det kan være gøy å stå foran 2000 mennesker. Jeg lærte at det av og til bare er å kaste seg ut i det. Jeg lærte der og da at det er dette jeg vil fortsette å gjøre. Før jeg sto på den scenen hadde jeg aldri tenkt tanken om å snakke til så store forsamlinger. Hadde aldri tenkt tanken om å bli i Kina. Men nå er jeg her, med nye oppgaver og nye idéer. Og skriver til dere.

"The children of today, are the people of tomorrow! Lets not wait another day before we start educating our children for the reality they will meet after the school gates are closed. Drama is an incredible tool to practice "real life", and Im always supprised to see how many possibilities this method provide for the children to reflect upon their own experiences and choices" 

Utdrag fra min forelesning "Drama is education" Jinnan, China 2016 

Ikke bare bare å holde styr på 30 kinesiske 6 åringer med 2000 mennesker som skal få en demonstrajon samtidig! 


Med en nedgang i norsk industri og maritim sektor, blir Kina mer og mer upopulært for nordmenn, både med tanke på å etablere business, men og for norske studenter. På tross av denne nedgangen er den kinesiske consumer sterkere enn noensinne og det foreligger et stort marked for blant annet helse og livstilsektoren. Jeg ønsker og ta en del av dette! Ved å tenke nytt, fremtidsrettet og skape nye samarbeid for og gjøre meg mest mulig konkurransedyktig og attraktiv i det nye markedet Kina. I denne forbindelse er min partner og jeg i oppstartfasen med å etablere vårt eget selskap som spesialiserer seg på å bruke drama for å bedre kommunikasjon og forståelse mellom utlendinger og kinesere i næringslivet og organisasjoner.

For en måned siden arrangere BI business school og Norwegian Business Association China en stor konferanse. Her presenterte vi vårt produkt i form av en pilot workshop. Workshopen hadde 40 deltagere fra ulike internasjonale selskaper og organisasjoner i Kina og ble svært godt mottatt. 

Latteren sitter løst, når en gruppe FBI agenter må reise fra Kina til Norge på jakt etter en forsvunnet mann. Fra min nyeste workshop “The missing link”. Presentert på "Nordic Business Forum Shanghai 2016"


Ønsker du å vite mer om hvordan det er å studere i Kina, hvordan man kan bruke drama i business, hva guangxi er, eller hva man må tenke på når man starter selskap i Kina? Følg med videre!

Zaijian,

-Emma


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+


Kopiering av tekst og bilder fra blogginnlegg kan ikke gjøres uten samtykke. Ytringer i blogginnlegg er personlige og tilhører bloggeren. Tips oss dersom innholdet bryter med norsk lov. Talentblogg er en tjeneste levert av Talentjakten, og benytter bloggplattform fra Bloggi. Ved bruk av talentblogg.no aksepteres cookies fra Google Analytics.