Jonatan De Lange Mortensbakke Claussen

Jonatan De Lange Mortensbakke Claussen

Heldige talenter

Publisert: 17.08.2015, 20:16

I forbindelse med deltakelse i Talentjakten ble jeg i går intervjuet av Silje Urke Antonsen. Under intervjuet var et av ordene jeg brukte for å beskrive meg selv og egen deltakelse i Talentjakten ordet heldig. Dette reagerte Silje på, og som avsluttende spørsmål spurte hun derfor hvordan en kan være et heldig talent. Jeg svarte så godt jeg kunne der og da, men jeg ønsker å utdype det her:

Når en hører om et talent er det mange som tenker på et menneske som er utpreget flink innen ett eller flere felt. Innen idrett er det lett å se at Marit Bjørgen, Martin Ødegaard og Alexander Kristoff alle er talenter. Det er heller ingen tvil om at Angelina (Norske Talenter) og Susan Boyle (Britain’s Got Talent) er store talenter. Hege Yli Melhus Ask er den første vinneren av E24 sin konkurranse Ledertalentene, følgelig er det heller ingen tvil om hva som er hennes talent. 

 

I Talentjakten blir det kåret 20 «vinnere», eller talenter om du vil. Det er vanskelig å definere et fellestrekk for disse studentene som gjør dem alle til talenter, men jeg skal gjøre et kort forsøk på en definisjon:

 

Et talent er flink, kunnskapsrik og dynamisk, tørr å skille seg ut, griper muligheter og lærer fort. Et talent er høflig og ydmyk, men også bestemt og sikker på egen kunnskap og seg selv. Et talent tør å ta diskusjoner, men kan også innse at andre har rett. Jeg er ikke i tvil om at alle de 20 deltakerne i Talentjakten innehar disse egenskapene, og følgelig trygt kan kalles talenter.

 

Når det er sagt mener jeg det er minst én ting til deltakerne i Talentjakten har til felles, nevnt i overskriften. Jeg mener at alle sammen i tillegg til å være talenter har vært heldige, først og fremst fordi et program som Talentjakten eksisterer. Det er ikke gitt at et studieprosjekt utvikler seg til noe så stort og viktig som det Talentjakten er for norske studenter og norsk næringsliv.

 

Studentene som kommer gjennom «nåløyet» og får lov til konkurrere om deltakelse i Talentjakten skal oppfylle følgende kriterier:

«I vårt program ser vi etter de skaperlystne studentene med ekstra drivkraft og engasjement. De studentene som med ydmykhet ønsker være med å bidra til verdiskapning for samfunn og for næringsliv.»


Dermed kommer det andre argumentet for hvorfor vi er heldige ganske naturlig - vi som deltakere er heldige fordi vi passet inn i Talentjaktens profil og dermed fikk muligheten til å bevise for høykompetente mennesker og oss selv at vi har noe i Talentjakten å gjøre.

 

Det tredje argumentet jeg ønsker å trekke frem er at veldig mange bedrifter og personer har vært interessert i, og investert tid og penger i Talentjakten og dermed gjort oss som talenter veldig privilegerte, eller heldige.

 

Til slutt vil jeg presisere at deltakerne i Talentjakten utvilsomt er talenter, men vi er en gjeng med heldige talenter.

 

LinkedIn

 

Hovedbildet er hentet her, bildet under er hentet her


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+
Kopiering av tekst og bilder fra blogginnlegg kan ikke gjøres uten samtykke. Ytringer i blogginnlegg er personlige og tilhører bloggeren. Tips oss dersom innholdet bryter med norsk lov. Talentblogg er en tjeneste levert av Talentjakten, og benytter bloggplattform fra Bloggi. Ved bruk av talentblogg.no aksepteres cookies fra Google Analytics.