Kaja Skålnes Knudsen
Kaja Skålnes Knudsen

Kaja Skålnes Knudsen

Oppskriften til ekstra stress

Publisert: 23.04.2017, 14:23

Akkurat nå har jeg mest lyst til å kaste hele datamaskinen min i veggen, hoppe på den, skyte den noen ganger, drukne den, også, miljøvennlig som jeg er, levere den til gjennvinning. Problemet er nemlig at alt går treigt. Hver lille opperasjon som krever at noe lagres og huskes bruker maskinen flere minutter på å gjøre. Som å skrive dette innlegget for eksempel. Det har tatt meg en time lengre enn nødvendig. 

De siste dagene har jeg jobbet med å få oversikt over alle resultatene mine. Se over alle utregninger, over avvik og å lage diagrammer. Da er det ikke noe bedre enn treig PC og excel som klikker ved enhver operasjon. På et tidspunkt tok det meg tre forsøk å endre navnet på en graf. Tre forsøk som gjorde av PC-en måtte tenke fem minutter hver gang. Tre forsøk hvor jeg selvfølgelig greide å dobbelklikke på overskriften, vente fem minutter på at noe skjer, for så å få opp formateringsvinduet… Frustrasjonen var tilstede for å si det mildt.

Dette fortsatte i to timer før jeg ga opp. Presentasjonen jeg skulle lage fikk vente til morgenen etter. Løsningen da ble å ta screenshoot av alle grafene jeg trenkte. Jeg ga opp å sette på riktige akse-benevninger og navn. Fire timer på å prøve å lage en presentasjon uten å komme noen vei gjør at man gir litt opp. Heldigivs var det bare en uformell presentasjon til forskningsgruppa.

Jeg har innsett at i denne farten her kan jeg bare glemme å levere i tide. Dermed har jeg satt i gang prosjekt opprydning som skjer i skrivende stund. Datamaskinen er renset for alle unødvendige filer som tar plass. Jeg har lagd et nytt, oversiktelig og ikke-koblet excel-dokument som oppsumerer alle forsøkene mine. Det viser seg nemlig at alt går enda treigere (om det i det hele tatt er mulig) når hvert dokument er knyttet til minst et annet dokument. Jeg oppdaterte også microsoft office, skrudde av og på maskinen, hoppet rundt datamaskinen, skrek uforståelige ord, kastet krydder og tente røkelse. Jeg trenger bare at denne skranglekassa av en maskin fungerer ut masteroppgaven min. Det er alt jeg ber om.

Burde kanskje ha ryddet opp for lenge siden, slik at jeg hadde sluppet dette. Men etterpåklokskap hjelper lite her. Nå er det hvert fall gjort og forhåpentligvis får jeg lagd en litt finere presentasjon til framføringen jeg skal ha på tirsdag. Den er for kjemigruppa og de gruppemøtene har jeg ikke deltatt i. Da tenker jeg det er greit å gi et litt bedre inntrykk en den presentasjonen min gruppe fikk...
 

Ellers er det jobbing fra morgen til kveld for min del. Forsøk på dagene og analysering på kveldene. Ja, og ikke glem å ta med ventetiden jeg bruker på denne maskinen. Har tatt meg en evighet å skrive dette innlegget også, så helt frisk er den ikke enda. Fikk ikke til å laste opp bilder til dette innlegget heller. Beklager det. 


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Kopiering av tekst og bilder fra blogginnlegg kan ikke gjøres uten samtykke. Ytringer i blogginnlegg er personlige og tilhører bloggeren. Tips oss dersom innholdet bryter med norsk lov. Talentblogg er en tjeneste levert av Talentjakten, og benytter bloggplattform fra Bloggi. Ved bruk av talentblogg.no aksepteres cookies fra Google Analytics.