Kaja Skålnes Knudsen
Kaja Skålnes Knudsen

Kaja Skålnes Knudsen

Fullført mastergraden, hva nå?

Publisert: 25.06.2017, 19:57

På fire dager gikk jeg fra høy spenning til lavt gir. Fra å ha en bachelorgrad til å ha en mastergrad. Fra å lese om nanobærere til å leie en kalv. Det kan jeg ærlig innrømme føles litt surrealistisk.

 

Nå har jeg altså gjort det. Jeg har fullført utdanningen min innenfor nanovitenskap og fått tittelen: Master of Science. Det er jeg stolt av. Oppgaven ble skrevet ferdig, og på tirsdag forsvarte jeg den. Foran venner og kollegaer presenterte jeg oppgaven min, før alle utenom veiledere og sensorer ble sendt ut av rommet. Den påfølgende timen ble brukt på å svare på spørsmål fra de to sensorene (intern og ekstern) om oppgaven min. I og med at jeg var forberedt på å bli angrepet med de mest detaljorienterte og kompliserte spørsmålene mulig, var min opplevelse av forsvaringen veldig positiv. Det viste seg nemlig at hovedveileder og samboer hadde helt rett: sensorene er ikke ute etter å ta deg. De bare lurer på om jeg har skjønt hva jeg har holdt på med det siste året. Det hadde jeg.

 

Dagene etter bestod stort sett av å pakke ned og vaske leiligheten. Ja, og å se på friends, mye friends. Kan vel si at det har vært en rar opplevelse å gå fra å jobbe lange dager i flere uker, til å ikke lese eller skrive noe som helst. Man vet ikke helt hva man skal bruke all tiden på, og det selv om mye av dagen gikk bort til nettopp pakking. Jeg skal ikke klage da, det har vært helt herlig og ikke ha rapporter som burde leses eller avsnitt som burde skrives. Å bare være helt ferdig.

 

Det bringer oss videre til neste steg; hva skal jeg nå? Som tidligere indikert har jeg altså flyttet. I skrivende stund befinner jeg meg på samboeren min sitt gutterom med utsikt over noen av jordene på Jæren. Her har oppsamlingen med ølglass blitt byttet ut med en kommode og et smykketre. Jeg selv blir mindre og mindre uavhengig  og får mer og mer å være ansvarlig for. Til tross for at vi kanskje er mer avhengig av noen nå enn da vi bodde for oss selv for en uke siden. Vi blir her til begge har jobb, dvs. til jeg også har jobb. Da er de neste målene hus med hage, hund, katt og bil.

 

Utdannelse innenfor nanovitenskap har sine fordeler og ulemper. Fordelen er at folk synes det er kult, virker spennende og nytt, ulempen er at arbeidsgivere ikke skjønner hva de skal bruke deg til. Det er derfor en ekstra utfordring å skrive søknader, for jeg må hver gang forklare hva jeg er nytt til. Hvorfor jeg burde velges framfor en med utdanning innenfor bare kjemi. En fordel der er nok at jeg har mye erfaring med å snakke mellom fagene. Å kunne skjønne både kjemi-, matte-, fysikk- og molekylærbiologi-»språkene». Hvor det bringer meg, og hva slags jobb jeg får blir uansett spennende.

 

Uansett hva som skjer, skal jeg fortsette å være aktiv i Talentjakten en god stund framover! Tenker også at jeg kommer til å fortsette å blogge, men må finne ut hvilken retning jeg skal gå. Skal det handle om jobbsøking, om fenomener innenfor nanovitenskap eller noe helt annet vet jeg ikke helt enda. Dersom du som leser har noen forslag eller ønsker er det derfor bare å kommentere under.


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+


Phillip
26.06.2017, 04:09

Heisann! Sett du har delt bloggen før, men er første gang jeg leser. Meget spent på oppfølgere nå siden å lete etter jobb er akkurat det som holder meg våken om natten også! Fingrene er krysset for at jobbmarkedet er mer klar for meg når jeg er ferdig om et år, men jeg tviler. Alle erfaringer på det området kommer til å få klikk fra meg vertfall!


Kaja
26.06.2017, 18:30

Hyggelig å høre at du vil følge med Phillip! Skal holde bloggen oppdatert på hvordan jobbsøkingen går.

Kopiering av tekst og bilder fra blogginnlegg kan ikke gjøres uten samtykke. Ytringer i blogginnlegg er personlige og tilhører bloggeren. Tips oss dersom innholdet bryter med norsk lov. Talentblogg er en tjeneste levert av Talentjakten, og benytter bloggplattform fra Bloggi. Ved bruk av talentblogg.no aksepteres cookies fra Google Analytics.