Kaja Skålnes Knudsen
Kaja Skålnes Knudsen

Kaja Skålnes Knudsen

En uke til masterinnlevering!

Publisert: 25.05.2017, 09:36

 

Tid igjen: 7 d   Sider skrevet: 75 av 80 (± 20)


I dag er det en uke igjen til innlevering av masteroppgaven min og jeg tenkte jeg skulle komme med noe spennende å skrive om. Det har vist seg å ikke være så lett, for jeg har allerede strøket ut forsøkene mine flere ganger. Jeg tror ikke hodet mitt fungerer til andre oppgaver enn å diskutere celledød eller hvordan forskjellige analysemaskiner fungerer.

Å sitte hele dager og kvelder, og bare skrive på oppgaven min gjøre noe med meg. Føler jeg kanskje holder på å bli gammel. Jeg har for eksempel begynt å få vondt i nakken og skuldrene fordi jeg sitter så mye stille. Du vet sånne problemer voksne har. Og i går var det rett før jeg skjelte ut noen studenter på datarommet fordi de ikke ryddet opp kaffekoppene etter seg. Det er også sånt voksne gjør.

Jeg sitter på datarommet fordi min PC gikk klikk for noen uker siden, så jeg har ikke word. Det har egentlig godt veldig fint til nå. Jeg har funnet meg min faste plass. Jeg blir tvunget til å gå hjem klokka syv å spise middag, for da stenger de. Dessuten kommer det noen regelmessig og vasker tastaturene, det gjør de ikke på datarommet på realfagbygget. Der ser det ut sånn om det er dødd en katt på tastaturet. Problemet nå er bare at eksamensperioden har startet, så det en gang fredelige datarommet blir mer og mer okkupert for hver dag.

Det er derfor helt perfekt at jeg de neste fire dagene har fått låne min veileder sitt kontor. Her kan jeg sitte helt for meg selv. Ikke at det er noen andre her i dag da uansett, det er vist helligdag. For alle andre enn studenter altså. Og tydeligvis phd-er også, for nå kom det akkurat en inn. Forskelivet på godt og vondt. Man kan strukturere dagene sine som man vil, heeeelt til man har et forsøk som krever at man må komme inn på helligdager eller helger for å jobbe.

Uansett. Da vet dere det. Det går greit med skrivingen, men litt verre med helsen og psyken.

 

Dette blir forresten siste innlegg før jeg skal levere. Må prioritere å få akkurat riktig størrelse på tallene på x-aksen i den ene figuren nemlig.

 


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Mareritt og skrivestress

Publisert: 14.05.2017, 10:17

 

Tid igjen: 17 d   Sider skrevet: 63 av 80 (± 20)


Denne nedtellingen jeg har øverst på hvert innlegg er helt forferdelig! Det er bare 17 dager igjen! Det beygnner å stresse meg. Jeg er ikke ferdig med innledningen, resultat eller konklusjon... Men jeg har gjort mye på dem altså, men fortsatt.

 

Det skrives med andre ord hele dagen og kvelden for tiden. Jeg har funnet meg et fint lite hjørne på datarommet på biblioteket hvor konsentrasjonen min er på topp. Her har jeg en god stol å sitte i, og en maskin med word. For ja, min maskin er oppe å går igjen etter tre uker med trøbbel, men nå uten word, dvs uten et program som lager alle figurene mine slik jeg vil at de skal være. Heldigvis har jeg ordnet en løsning på det da, så det går fint.

 

Eller har jeg hatt et nytt mareritt om arbeidet mitt igjen. Tidligere hadde jeg et hvor alle forsøkene mine gikk i dass (på den tiden gjorde de det jo og). Nå gjaldt det grafer som endret seg, ble ødelagt og måtte lages på nytt mange ganger siden de bare ble endret. Dette har og skjedd... Uff, jeg gleder meg til å bli ferdig jeg.

 

Så bortsett fra litt beskymringer rundt tiden og hatet på grafer går det faktisk ganske greit. Jeg trives med å sitte å skrive på oppgaven min. Se arbeidet mitt bli systematisert og diskutert. Hadde jeg bare sluppet å jobbe med dette 12 timer om dagen.

 

Humøret er likevel godt så jeg skal få til dette. Jeg velger derfor å tenke som Pippi når det kommer til oppgaven min:

Bildet hentet fra p4.no


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Nå gjenstår det bare å skrive oppgaven

Publisert: 07.05.2017, 08:30

Tid igjen: 25 d   Sider skrevet: 47 av 80 (± 20)


Jeg er nå ferdig med alle forsøkene mine!!

Det er nå over tre uker igjen, og resten av tiden skal gå med på å skrive og skrive og skrive. Allerede i kveld har jeg en frist for å levere resultatene mine til veileder, så helg er midlertidg tatt ut av vokabularet mitt. Spesielt når PC-en min klikket mer, og store deler av fredag og lørdagen gikk bort på å prøve å fikse den. Nå er den helt ok og arbeidet er i gang for fullt.

Så, hvordan gikk forsøkene i masteren min egentlig? Helt ærlig er jeg litt skuffa over at det aller siste forsøket mitt ikke gikk bra. Det skulle si noe om hvilken av mine to metoder for å fylle liposomer (fettkuler) med legemiddel som var best, men det gikk ikke. Dermed blir det nok ikke noen bastant konklusjon på akkurat det i oppgaven min, men jeg har funnet ut av masse annet, så får være fornøyd med det. Alle vil ha en god historie i oppgaven sin, en med en god slutt som fenger sensorene, men når sant skal sies skjer ofte ikke det. Forskning er ikke plankekjøring.

På den andre siden har jeg lært utrolig mye i løpet av oppgaven min. Mange nye forskningsmetoder og analyser, om viktigheten av godt samspill i forskningsgruppa og mellom forskningsgrupper, det faglige bak hvert forsøk og ikke minst det å tåle og ikke få til ting på første forsøk (eller andre, eller tredje eller sjette for den saks skyld). Anbefales på det sterkeste :)

 

Til noe helt annet. Etter å ha sett igjennom telefonene min for bilder til dette innlegget innser jeg hvor mange bilder jeg har av utstyr og kjemikalier. Alt jeg har brukt i forsøkene mine må oppgies i oppgaven, og da også leverandøren og landet de er kjøpt fra. Dermed ser albumet mitt slik som på bildet under innimellom selfier, blomsterbilder og matbilder.

 

Nesten blitt profesjonell på å takle motgang. Dette er når jeg innser at det ikke er noe mer å gjøre for å redde siste forsøk.


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+
Kopiering av tekst og bilder fra blogginnlegg kan ikke gjøres uten samtykke. Ytringer i blogginnlegg er personlige og tilhører bloggeren. Tips oss dersom innholdet bryter med norsk lov. Talentblogg er en tjeneste levert av Talentjakten, og benytter bloggplattform fra Bloggi. Ved bruk av talentblogg.no aksepteres cookies fra Google Analytics.