Lars Buseth Mosberg

Lars Buseth Mosberg

Introduksjonen

Publisert: 21.11.2016, 08:37

I mitt første innlegg vil jeg introdusere meg selv for å gi et inntrykk av hvems perspektiver som vil komme frem gjennom bloggen. Fremover vil jeg skrive om refleksjoner rundt livet ved National University of Singapore.

Mitt navn er Lars og jeg studerer for tiden ved National University of Singapore. Min reise begynte da jeg var liten of begynte med kompetitiv idrett. Frem til jeg var 18 drev jeg med selskapsdans, mye likt hva som er å finne på Skal Vi Danse på TV2. Før jeg sluttet å konkurrere rakk jeg å kapre 4 nasjonale titler, hadde 4 år på landslaget og opplevde mye spennende med idretten, inkludert flere TV opptredener. Jeg har siden dratt med meg den kompetitive holdningen og idretts-mentaliteten inn i akademia med suksess. 

De siste tre årene har jeg tatt en bachelorgrad i petroleumsteknologi ved Universitetet i Stavanger, samt fag tilsvarende ett år av masteren i industriell økonomi. Som født ja-menneske har jeg også tatt stor del i studentmiljøet i Stavanger. Gjennom stillingen som den første leder for akademisk utvikling for linjeforeningen Petroil, styremedlem i kvalitetsutvalget ved det teknisk-naturfaglige fakultet og styremedlem i institutt for petroleumsteknologi jobbet jeg mye med å gjøre studiehverdagen bedre ved universitetet gjennom en lang rekke tiltak. Jeg har også vært så heldig å blitt med på oppstarten av Studentkapital AS, et investeringsselskap for studenter. Mitt ansvar lå i oppstart av den operasjonelle aktiviteten, samt økonomi og porteføljestyring  det første driftsåret. 

Nå for tiden tar jeg en mastergrad i Management of Technological Innovation ved National University of Singapore. Livet på Asias beste universitet innebærer lange og lærerike dager, men også mange spennende kulturopplevelser. 

 

Fremover vil jeg skrive om refleksjoner fra livet ved National University of Singapore og forskjeller fra den norske kulturen. Neste blogginnlegg vil handle om hva Norge har å lære fra Singapore om å leve av kunnskap, og om det burde være målet. Stay tuned!

 

-Lars Buseth Mosberg


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+


Kopiering av tekst og bilder fra blogginnlegg kan ikke gjøres uten samtykke. Ytringer i blogginnlegg er personlige og tilhører bloggeren. Tips oss dersom innholdet bryter med norsk lov. Talentblogg er en tjeneste levert av Talentjakten, og benytter bloggplattform fra Bloggi. Ved bruk av talentblogg.no aksepteres cookies fra Google Analytics.