Mine beste tips til semesterstart!

Publisert: 24.01.2017, 12:00

I disse tider er et nytt semester allerede i gang, og det er alltid vanskelig å komme i gang med studier og rutiner igjen etter en lang ferie. Så her er noen tips og triks for semester start jeg selv i hvert fall prøver å få til.

 

1.     Kjøpe pensum bøker og andre essensielle hjelpemidler snarest mulig.

  • Det er fint å få en oversikt over hva som er pensum litteraturen tidlig, slik at man kan få kjøpt det for det eventuelt kan bli utsolgt. Det er ikke noe poeng å drøye dette, for om du skal ha et fag, vil du trenge litteraturen. Det er også lurt å få kjøpt andre ting du vil trenge i løpet av semesteret. For meg inkluderer dette ringblokk bøker, ringpermer, penner, post- IT lapper, penner, og et par tynne permer. Dette er alle ting jeg benytter gjennom semesteret. Personlig liker jeg best å benytte ringpermer som notatbøker, og ha skille ark, der jeg skiller mellom forelesningsnotater, egne notater, oppgaver, og eventuelt lab- øvelser dersom det er nødvendig. Da har jeg alt som tilhører det faget på et sted, og kan lett bla tilbake i forelesningsnotatene mine, samt oppgaver jeg har gjort. Uten å måtte bla masse frem og tilbake i en rotete skrive blokk.

2.     Planlegg semesteret.

  • Få en oversikt over viktig og mindre viktige hendelser som skjer utover i semesteret. Personlig liker jeg å bruke en type 7.sans almanakk, der jeg skriver ned de viktigste som skal skje på enkelte dager. Jeg liker også å skrive ned eksamens datoene for fagene jeg tar i det kommende semesteret. Da har jeg god tid til å planlegge eksamens tiden. Det er også viktig å skrive ned alle de sosiale tingene man skal, da det er sentralt å få med seg morsomme sosiale ting på starten og gjennom semesteret når man har tid.  

3.     Få oversikt over pensum i fagene.

  • Dette er essensielt for meg. Søk opp fag- koden på universitetet hjemmesider, der finner må som oftest et avsnitt som kalles, ”etter endt kurs, skal studenten kunne” eller liknende. Dette anbefaler jeg å skrive ned før en i det hele tatt begynner med forelesninger, fordi da er man klar over de mest sentrale temaet i faget. Dette gir fordeler i forelesning, men også ved påbegynnelse av egen-lesing, da man vet hva som er hoved trekkende i faget. Et annet tips for å få god oversikt er å se på noen av de tidligere eksamens oppgavene for å gjøre seg opp en tanke over hvilke temaer som ofte går igjen, og dermed er sentrale i pensum.  

4.     Innarbeide gode rutiner fra begynnelsen.

  • Selv om det er hardt å begynne igjen, er det viktig med gode og strukturerte rutiner utover i semesteret. Et tips er å velge en tid, feks 07:00, som man står opp hver dag i ukedagene, og holde seg til dette. Da vil man ikke føle seg så sliten og trøtt når man står opp etter et par dager. Men i tillegg er det viktig å ikke pushe seg selv for hardt i begynnelsen, da kan man risikere å miste motivasjonen utover i semesteret. Det ønskelige er at man har mest overskudd og motivasjon i eksamens tiden, som definitivt er den hardeste tiden i semesteret. Og om man jobber for hardt og for mye i begynnelsen, kan dette svekke pågangen i eksamenstiden. I tillegg er det viktig å forberede seg til de første forelesningene. Det er en dårlig forutsetning for resten av semesteret dersom man begynner med å henge bak.      

                                                      

 

Håper du får bruk for noen av tipsene og at de hjelper. Lykke til med semester start!

 

- Marie 


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+


Kristine Spildo
26.01.2017, 14:24

Hei Marie,

jeg må si jeg ble veldig imponert over bloggen din! Mange viktige tema som du tar opp på en god måte; tema som treffer meg som kvinne, realist og mamma, rett i hjertet. Grunnen til at jeg kommenterer på dette innlegget spesielt er relevansen det har i forhold til studenters forutsetning for å lykkes med studiene. Neste semester har jeg lyst til å fokusere på studieteknikker når jeg underviser KJEM210, og da har jeg lyst til å bruke blogginnlegget ditt. Håper jeg får lov til det :)


Marie Wekre
29.01.2017, 19:42

Utrolig hyggelig å høre. Du kan selvfølgelig bruke innlegget, Kristine! :)

Kopiering av tekst og bilder fra blogginnlegg kan ikke gjøres uten samtykke. Ytringer i blogginnlegg er personlige og tilhører bloggeren. Tips oss dersom innholdet bryter med norsk lov. Talentblogg er en tjeneste levert av Talentjakten, og benytter bloggplattform fra Bloggi. Ved bruk av talentblogg.no aksepteres cookies fra Google Analytics.