Idretts glede

Publisert: 27.02.2017, 10:00

Denne helgen har jeg vært på Studentlekene i Trondheim sammen med mitt fantastiske lacrosse lag, BSI Owls. Det har vært så utrolig gøy og lærerikt, og det inspirerte meg til å skrive om hvorfor en burde være med på en idrett ved siden av studiene.  

 

Å være med i et idrettslag har så mage positive sider ved seg; du får mange nye venner, vedlikeholder formen, og lærer å strukturer deg. For det er ingen hemmelighet at sporten ofte kan ta mye av tiden din ved siden av studiene. Men jeg tror dette bare er bra. Fra egne erfaringer føler jeg at, etter at jeg begynte på en sport har jeg blitt mye mer strukturert og flink til å planlegge tiden min bedre. Vi har treninger 3 ganger i uken, og tillegg kommer kamper og turneringer. Dette tar mye tid. Men jeg passer alltid på at det er nok tid for å lese, slik at jeg kan gjøre mitt beste også i det akademiske.

Jeg tror også det å være med i en idrett kan øke både selvtillit og samarbeidsevner hos enkelt personer. Når man er en del av et lag, må man samarbeide og jobbe godt med de andre på laget for å kunne gjøre det best mulig. Dette er noe jeg personlig føler at jeg har fått utnyttet mye. Før jeg begynte med en lag idrett, var jeg veldig dårlig til å samarbeide. Jeg likte ikke å være avhengige av andre og ville helst gjøre det meste selv. Men ved å være en del av et lag, og vertfall i en sport man ikke kan, lærte jeg fort hvor avhengig man er av et godt lag. Et lag der alle bidrar med hver sin ting, kan komme med ulike innfallsvinkler, og ulike kunnskaper er et godt lag.

 

Det er også flere studier som viser til sammenhengen mellom det å drive med en idrett og karakterer. Flere av disse kommer til konklusjonen om at de som driver med idrett også får bedre karakterer. Eksempelvis i en studie fra UC3M, fant forskere at studenter som deltok i idrett ved siden av studiet også fikk bedre karakterer enn de som ikke deltok i en sport. Men noe ekstra interessant i denne studien var at de så at det var ikke bare idrett, men spesielt lag idrett som økte akademiske prestasjoner. Dette er selvfølgelig enda et godt argument for å delta i en sport ved siden av studier.    

 

Som nevnt tidligere, får man også mange nye venner. Dette er noe jeg har merket veldig selv og som absolutt er noe av det mest positive med lag sporten. Jeg har blitt kjent med så mange fantastiske personer og utvidet min ”venne-horisont” til mennesker fra ulike fagretninger og steder i Bergen. Denne variasjonen av mennesker er så positiv for laget og også meg personlig, da man får høre mange ulike meninger og kunnskaper, og kan lære så masse av hverandre.

 

Så derfor vil jeg oppfordre alle som leser å delta i en idrett, det tror jeg ikke du vil angre på!

På bildet ser du BSI Owls lacrosse fra SL2017 i helgen, her veldig glade etter en seier! 

Marie

 

 

Referanser:

http://www.uc3m.es/ss/Satellite/UC3MInstitucional/en/Detalle/Comunicacion_C/1371218314727/1371215537949/University_students_who_do_sports_achieve_better_academic_results


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+
Kopiering av tekst og bilder fra blogginnlegg kan ikke gjøres uten samtykke. Ytringer i blogginnlegg er personlige og tilhører bloggeren. Tips oss dersom innholdet bryter med norsk lov. Talentblogg er en tjeneste levert av Talentjakten, og benytter bloggplattform fra Bloggi. Ved bruk av talentblogg.no aksepteres cookies fra Google Analytics.