Marit Grimsrud
Marit Grimsrud

Marit Grimsrud

Min talentjakt: 5 konkrete veier til vekst!

Publisert: 02.09.2016, 11:22

For meg har Talentjakten blitt viktige ressurser til bruk senere i livet, både som student, som foredragsholder - og som jobbsøker. Her ser du hvordan, i 5 helt konkrete punkter!

Her står jeg på scenen under Agderkonferansen 2014 (Foto: Talentjakten).

Da jeg meldte meg på Talentjakten 2013/2014 følte jeg for å ta en sjanse. I den perioden levde jeg i en boble av sitrende mestringsfølelse; jeg deltok i flere verv og organer på UiA, og synes rett og slett studielivet var veldig givende. Så da jeg gikk forbi bannere med informasjon om prosjektet, kunne jeg ikke la være å søke. Jeg har kommunikasjonsbakgrunn og visste at vi virkelig er underrepresentert i slike program, så jeg var spent på prosessen videre. Jeg husker fremdeles dagen jeg ble ringt opp og fortalt jeg hadde fått plass i programmet. Mestringsfølelsen steg til taket igjen.

Jeg var en av 13 talenter i kullet. Da var visjonen å koble studentene med næringslivet på Agder. Vi fikk kurs og kompetanseheving, minglet med næringslivet og dro på fem bedriftsbesøk til Cameron, Agder Energi, Glencore Nikkelverk, Aker Solutions og Nordea. La meg vise deg helt kronkret hvordan Talentjakten har gitt meg solide og verdifulle ressurser i tiden som fulgte:

1. Eksamensoppgaver om næringslivet

I to tilfeller har jeg skrevet eksamensoppgaver om Kristiansandsregionens varemerke og omdømme, i fag om byplanlegging og omdømme. Begge oppgavene var basert på kunnskaper jeg lærte i Talentjakten. Skoleoppgavene ble ikke bare morsommere å skrive, de ble også mer innholdsrike - og jeg opplevde dem som oppgaver med større relevans for sensor og universitetet. Jeg tok til og med kontakt med en av HR-rådgiverne fra en av partnerbedriftene og fikk hjelp av henne. Stor stas!

2. Morsommere verv 

Omtrent samtidig med Talentjakten var jeg Fag- og næringslivsansvarlig i Rhetorica, linjeforeningen for kommunikasjonsstudentene ved UiA. Etter hvert som vi fikk mingletips og møtte flere fra næringslivet i programmet, brukte jeg kunnskapene jeg lærte inn i dette vervet. Og tilsvarende brukte jeg kommunikasjonskunnskaper fra vervet og skolebenken inn i programmet. Vinn-vinn!

3. Verdifull praksisplass

I Talentjakten fikk jeg mentor fra Agder Energi. Hanne Liv Refsnes jobber som senior kommunikasjonsrådgiver der. Vi hadde tre givende prater, og jeg lærte ekstra mye om Agder Energi gjennom henne. I tillegg fikk jeg tips til jobbsøking og veien videre. Hun hjalp meg også helt konkret med å skrive pressemeldinger. Så når jeg for et år siden skulle velge praksisplass på masterstudiet, føltes det naturlig å sette opp Agder Energi på ønskelista. I september gikk jeg inn i lokalene deres for 6 uker. Praksisplassen ble ikke så skummel for meg, litt fordi jeg allerede hadde god kjennskap til Hanne Liv og flere av rutinene. Da ble det også lettere å gjøre en god jobb.

4. Lettere å søke jobb

Forstå meg rett: jobbsøking er ikke spesielt gøy eller enkelt. Men gjennom Talentjakten har vi fått konkrete tips fra både Manpower og andre som jeg bevisst bruker nå som jeg håper på at drømmejobben og jeg skal vandre samme vei, snart. For noen måneder siden tok jeg frem navnene fra Manpower som vi var i kontakt med i Talentjakten. Etter litt om og men ringte jeg han ene, og presenterte meg. Han husket meg godt og ville gi meg et nytt møte for å komme med ny input. Uten Talentjakten hadde jeg aldri fått den motivasjonspraten. Jeg hadde mest sannsynlig heller aldri turt å ringe bedrifter som ikke lyser ut stillinger, eller sende mail til steder som jeg kunne tenke meg å jobbe for. Dette er virkelig takket være Talentjakten -  jeg har blitt modigere!

5. Spriter opp egen foredragsvirksomhet

For halvannet år siden startet jeg Bevegelsesbegeistring med Miriam Ibsen. Fokuset vårt er ressursperspektivet: Alle vondheter, skumle ting og utfordringer har rom for vekst og potensiale til å skape glede og bedring. Det høres kanskje snålt ut, men vi forsøker å vise hvorfor vi tror nettopp det. Og derfor trekker vi inn Talentjakten. Det begynte som en litt skummel mulighet, en litt knirkete dør som stod halvåpent. Det begynte med noe som var litt skummelt, uvant og til tider utfordrende. Så, til slutt endte det opp som noe virkelig verdifullt. Hvilke ressurser programmet ga meg, har du allerede sett i disse fem punktene. 

Med dette oppfordrer jeg deg til å søke årets Talentjakten. Så spør jeg deg gjerne om noen år hvilke ressurser programmet har gitt deg! Lykke til :) 

Tusen takk til Talentjakten! Her ser du en liten video fra programmet i 2013/2014.


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Kopiering av tekst og bilder fra blogginnlegg kan ikke gjøres uten samtykke. Ytringer i blogginnlegg er personlige og tilhører bloggeren. Tips oss dersom innholdet bryter med norsk lov. Talentblogg er en tjeneste levert av Talentjakten, og benytter bloggplattform fra Bloggi. Ved bruk av talentblogg.no aksepteres cookies fra Google Analytics.