Ørjan Hurv

Ørjan Hurv

Erfaringer som sommertrainee

Publisert: 02.09.2017, 11:10

Da er tiden inne for skolestart og jeg er klar for mitt siste år på skolebenken. Etter dette året er det klart for arbeidslivet og jeg gleder meg stort til det! Jeg har flyttet inn i ny leilighet i Trondheim noe som så langt har vært veldig bra, og endelig begynt å komme litt inn i rutinene her.

Sommeren har vært travel men samtidig utrolig spennende og lærerik. Jeg har vært sommertrainee i OBOS konsernet. OBOS er en av landets største eiendomsutviklere, som utvikler både boliger og forretningsbygg, de har også har bank og forvaltningstjenester. Da OBOS er et så stort konsern har de flere avdelinger og enorm fagkunnskap. Gjennom trainee programmet har jeg vært innom tre ulike avdelinger i konsernet; OBOS Forretningsbygg, OBOS Nye Hjem og OBOS Prosjekt. Alle avdelingene er på sin måte spennende og inneholder høy gøy-faktor.

Da jeg fikk tilbud om sommerjobb i OBOS, var valget enkelt da de er en av landets største utviklere og har enorm kunnskap, og så på dette som en kjempe mulighet for å få et bedre innblikk i hvordan hverdagen til en eiendomsutvikler er samtidig som jeg kan vise frem hva jeg kan. Stillingen er i Oslo, så var jeg heldig og fikk leie rommet av en kompis i et kollektiv bestående av to andre. Begge jobbet henholdsvis i EAT og Deloitte, så vi hadde mange samtaler hvor vi snakket rundt våre fagfelt og hvordan de påvirket hverandre og kloden.Koreansk aften med full innføring i Koreas kultur. Leo var ansvarlig da han har bodd i Korea i 4 år.

OBOS Forretningsbygg var første avdelingen jeg var i. I alle avldelingen ble jeg tildelt en fadder som var ansvarlig for meg og jeg fikk være spesielt mye med, noe som var veldig fint og lærerikt. Han var en av seniorene på avdelingen og var veldig interessert i lære videre. Det utnyttet jeg til det fulle og spurte alle spørsmål jeg lurte på. Det førte til flere samtaler hvor jeg fortalte mitt synspunkt på saken fra et studentståsted og han fortalte fra hvordan det er i praksis og hvordan de gjør det. Ett av høydepunktene i OBOS Forretningsbygg var et lunsjmøte med blant annet konserndirektøren i OBOS og en direktør i et av landets største entreprenør firma. Det var et nytt prosjekt som var under utvikling og man ble enige om å gå videre med planene om å utvikle eiendommen på tomten. Fadderen min skulle bli prosjektsjef for prosjektet, og fikk derfor lov til å være med på møtet. Det var en fin avslutning på de to ukene. Jeg satt igjen med mye inspirasjon og ny kunnskap innen forretningsbygg.

OBOS Nye Hjem var neste avdeling ut, her jobbet jeg for det meste med akkvisisjons avdelingen, som vil si den avdelingen som sitter på tomtene. De ser på hvilke områder som skal utvikles og hvilke områder de skal kjøpe. Dette var en utrolig spennende avdeling, da jeg har vært veldig lite innom slikt arbeid tidligere, men jeg lærte utrolig mye og var veldig inspirerende å jobbe med. OBOS har utviklet og utvikler store områder på Fornebu. I den anledning ble det avholdt en arkitektkonkurranse for en masterplan for et nytt område. Fadderen jeg hadde i Nye Hjem var med i denne juryen og jeg fikk derfor lov til å være med i disse jury møtene. Det var spennende og se hvordan arkitekt og byggherre tenkte og hvilke kriterier de hadde, samtidig som de lurte på hva jeg tenkte om de ulike prosjektene. Det bestod av to dager, og etter de to dagene skulle vi stå igjen med 4 vinnere. Før siste dag hadde jeg «valgt» ut mine 4 vinnere, da vi stod igjen med de 4 vinnerne var det gøy at 3 av 4 ble faktisk en av vinnerne jeg hadde tenkt ut før dagen. Les mer om konkurransen her: https://www.arkitektur.no/disse-skal-tegne-miljovennlige-boliger-pa-fornebu

Siste avdeling jeg skulle innom var OBOS Prosjekt, de er lokalisert i Kværnerbyen. Dette var en litt annen avdeling fra de to andre, men samtidig var det lærerikt på sin måte. OBOS Prosjekt blir som oftest leid inn av byggherre for å representere de. Både ved nye utbygginger men og ved rehabiliteringer i borettslag. Jeg fikk her vært med de ulike gruppene i avdelingen og fikk derfor vært med mye ute på befaringer. Jeg lærte hva de tekniske fagene ser etter og tenker på under bygging, samtidig som jeg fikk se noen av utfordringene man har som byggherre.

Slutten av sommeren var det klart for felles avslutningssamling for alle sommertraineene. Vi hadde ulike prosjekter gjennom dagen blant annet et med innovasjonsavdelingen i konsernet. Det var spennende og kult! Konsernsjefen Daniel K. Siraj var også innom, og fortalte om sin karriere i OBOS og kom med en del tips om å tørre å si ja og ta sjansene man får. Vi fortalte også hvordan vi hadde hatt det og hva vi synes var ekstra spennende som sommertrainee. Til slutt fikk vi litt gaver blant annet billett til OBOS årlige boligkonferanse som finner sted 21. september i Operaen, noe jeg gleder meg til.

Etter min sommer som sommertrainee vil jeg komme med et par tips til deg som er student og lurer på å søke en relevant sommerjobb. Først av alt, er dette noe jeg virkelig vil anbefale. Man får et ben innafor bedriften og skaper kontakter i en bedrift som potensielt kan være din fremtidige arbeidsplass. Jeg vil og anbefale å spørre og grave om ting du lurer på. De flinkeste folkene der ute innafor sitt felt vil mer enn gjerne lære det bort om du er interessert i faget og kommer med en ydmyk holdning.

Vil du lese mer om hvordan livet som sommertrainee i OBOS er, se facebook gruppen her: https://www.facebook.com/OBOStrainee/?fref=ts

Lykke til med et nytt studieår!

 

//Ørjan Hurv


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Kopiering av tekst og bilder fra blogginnlegg kan ikke gjøres uten samtykke. Ytringer i blogginnlegg er personlige og tilhører bloggeren. Tips oss dersom innholdet bryter med norsk lov. Talentblogg er en tjeneste levert av Talentjakten, og benytter bloggplattform fra Bloggi. Ved bruk av talentblogg.no aksepteres cookies fra Google Analytics.