Syed Faher Abbas

Syed Faher Abbas

En Great European Bank

Publisert: 08.07.2015, 20:28

Nordea huser i dag over 31 000 ansatte og har en ledende posisjon på bedrifts-, person- og det private bankmarkedet. Nordea er også den ledende leverandøren av livs- og pensjonsforsikringer i Norden. Med rundt 800 kontorer, kontaktsentre i alle de nordiske landene. Nordea har det største kundegrunnlaget av alle finanskonsernene i Norden med rundt 11 millioner kunder.

 

Bankens visjon er å være en Great European Bank, anerkjent for sine medarbeidere som skaper betydelig verdi for kunder og aksjonærer.

 

Nordea er en bank jeg tidlig stiftet kjennskap med. Under min utdannelse ved Handelshøyskolen BI skrev jeg en strategi oppgave om hvordan Nordea kunne øke sin markedsandel i Nord-Trøndelag. Jo mer jeg leste om selskapet, desto mer økte interessen for selskapet. Flere år senere og etter å ha arbeidet for deres konkurrent, DNB har jeg fått se bransjen fra ”innsiden” - en verden fylt av muligheter, også for de med andre utdannelser enn økonomi. 

 

Nordea har i flere år vært blant de mest attraktive bankene for nyutdannede studenter. De havnet på 7. plass over den mest attraktive traineeprogram blant nyutdannede studenter. Med internasjonale kontorer i attraktive byer som London og New York lykkes Nordea med å tiltrekke et bredt spekter av studenter med unik kompetanse. Det er i dag et bredt spekter av folk med bakgrunn som matematikere, ingeniører og topp selgere innenfor ulike markeder. De har kreative folk på markedssiden, og er hele tiden på søken etter forskjellige type folk i tillegg til økonomene.  

 

”Peoples bank”

Det er mye som kan legges bak det å være en ”peoples bank”, men viktigheten av at det er folket som leverer costumer values og ikke bare Nordea som en bank er særdeles viktig. Det er lett å glemme at et arbeidsforhold gjerne er en toveis avtale hvor det stilles forventninger til arbeidstakeren i like stor grad som arbeidsgiveren. Som nyutdannet student er det lett å glemme at man også skal skape verdi for arbeidsgiveren og dens kunder, det er på denne måten bedriften innhenter sine inntjeninger og dermed har anledning til å vokse. 

Ved å være frempå og skape verdi for kundene samt arbeidsgiveren, bidrar man til å utvikle bedriften samtidig som man tilegner seg ny kunnskap underveis i prosessen. De som står på og jobber for å nå bedriftens fellesmål, er ofte de som lykkes med å nå sine egne karrieremål. Det er på denne måten man blir lagt merke til i et selskap med flere hundre ansatte. 

 

Tips til deg som ønsker å jobbe i Nordea

Det viktigste er å være ydmyk og være deg selv. Alle mennesker er unike og byr på ulik grad av kompetanse som kan være viktig for banken. Ved å fremheve dine sterke sider som skiller deg ut fra mengden kan være en døråpner til flere muligheter når du først har kommet inn til intervju. 

 

En god arbeidstaker for Nordea vil være en som er fokusert på å skape verdi for banken, og ikke at banken skal skape verdi for deg som person. Nordea kan tilby arbeidstakeren mye, men hvordan kan arbeidstakeren bidra til vekst i en tøff marked i utvikling?

 

Et godt tips er å trekke frem gode eksempler som gjenspeiler CVen og tidligere erfaring gjennom diverse verv. Ved å eksemplifisere erfaringer og opplevelser vil man på en lettere måte kunne fremheve hvordan man vil kunne bidra til å skape resultater, bidra til et positivt arbeidsmiljø og gi gode kundeopplevelser.

 

En spesiell takk rettes til Mats Sandvik (Finansrådgiver, Nordea), som har bidratt med noen gode tips til denne bloggen.


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Introduksjon

Publisert: 04.02.2015, 20:27

Velkommen til min blogg! Her vil jeg skrive om ting som opptar meg, samt temaer som tildeles gjennom dette programmet.

Hvem er jeg: 

En varm sommerdag i 1988 så denne unge herremannen dagens lys for første gang. Siden da, har jeg tilbragt mesteparten av ungdomsårene mine på Oslos beste østkant, nemlig Groruddalen! 
Sommeren 2012 flyttet jeg til Stavanger for å fullføre en mastergrad innenfor Siviløkonomi.

Det siste året kan jeg vise til solide resultater gjennom mine 6 verv, kombinert med en fulltidsstudie. 
Dette har jeg oppnådd ved å arbeide strukturert og ha klare prioriteringer. Beskrives som ambisiøs, pålitelig, engasjert og løsningsorientert med høy arbeidskapasitet. Stiller store krav til meg selv, noe som gjenspeiles gjennom mine resultater. Er kjent som en positiv og inkluderende bidragsyter i miljøet blant venner og kollega. 

Finalist i Konsernsjefen 2014 (Adecco), hvor jeg oppnådde en 5. plass blant 16000 deltagere. Engasjementet mitt i studentmiljøet har blitt tydeligere de siste årene, dette resulterte i at mine medstudenter ved UiS nominerte meg til begeistringsprisen 2013. Desember 2014 fikk jeg anerkjennelsen "årets inkluderende" i studentmiljøet av Studentorganisasjonen i Stavanger (StOr).

Verdier:

Gjennom ungdomsårene ble jeg beskrevet som en tilbakeholden og sjenert person. Personlig har jeg alltid sett på meg selv som en engasjert person, men hadde  utfordringer med å tørre å komme utenfor komfortsonen. Jeg likte meg best i bakgrunnen hvor ingen kunne legge merke til meg. 

Mot slutten av bachelorgraden på Handelshøyskolen BI begynte jeg å engasjere meg i studentmiljøet - et engasjement som har gitt meg utrolig mye tilbake i form av glede og erfaring. Dette engasjementet ga meg tilgang til en helt ny verden fylt med muligheter og ansvar jeg tidligere ikke hadde turt å ta del i. Det økte engasjementet bidro til at jeg ble bedre kjent med meg selv som person, samt mine styrker og svakheter.

Når jeg ser tilbake på de siste årene og hvordan jeg har utviklet meg som person gjennom ulike verv og arbeidserfaring, har jeg de seneste årene vært bestemt på å jobbe med økt inkludering. For meg er det viktig at alle skal kunne bidra med noe - så lenge de selv ønsker det. Jeg ser på meg selv som en god menneskekjenner, og dette er en egenskap som jeg har benyttet meg av de siste årene for å kunne inkludere folk med potensiale og lysten til å lykkes. Sammen har vi bygget opp og fått frem ulike organisasjoner som både har spilt en positiv rolle i studentmiljøet og lokalsamfunnet. 

Videre har jeg alltid hatt et brennende engasjement for veldedighetsarbeid. For meg har det alltid vært viktig å hjelpe de mindre heldige som ikke har de samme mulighetene som jeg har fått i oppveksten og ellers i livet. 

"Å hjelpe andre gjør deg på ingen måte fattigere, det vil derimot berike deg med mye mer!"

Overfor har jeg skrevet et sitat jeg ofte tar i bruk når jeg snakker om viktigheten av å hjelpe andre. Ofte tenker vi at vi verken har tid eller penger til å kunne hjelpe, men spør man en vanskeligstilt person, så vil vedkommende sette pris på en varm omtanke, om det så er det beste vi kan bidra med.

Mitt bidrag til Talentjakten:

Gjennom deltagelsen i Talentjakten håper jeg å kunne bidra med relevant kunnskap og erfaringer jeg har tilegnet meg gjennom ulike verv og annen arbeidserfaring. Videre ønsker jeg å fremstå som et forbilde for flerkulturell ungdom og vise ambisiøse ungdom rundt om i landet at det er mulig å nå sine ambisjoner gjennom å være dedikert og jobbe målrettet mot sine mål.

De seneste årene har jeg jobbet målrettet mot flerkulturell ungdom for å inkludere dem i lokalsamfunnet og i studentmiljøet på skolen. Det er stadig viktigere for næringslivet å rekruttere folk med ulik form for erfaring eller kulturell bakgrunn for å gjenspeile mangfoldet i samfunnet og styrke de stadig viktigere båndene i det internasjonale markedet. 

Ambisjoner: 

Ambisjonen er å kunne fremstå som en ressurs for samfunnet. De siste årene har jeg bidratt med å skape et tilbud for ungdommen i lokalmiljøet, gjennom idrett og annet organisasjonsarbeid.
På sikt ønsker jeg å jobbe innenfor ledelse, men de kommende årene ønsker jeg først og fremst å tilegne meg relevant arbeidserfaring som vil bringe meg nærmere drømmejobben -  som kan beskrives med å våkne på morgenen og ikke vite hvilke utfordringer som venter meg når jeg kommer til arbeidsplassen.
 


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+


Kopiering av tekst og bilder fra blogginnlegg kan ikke gjøres uten samtykke. Ytringer i blogginnlegg er personlige og tilhører bloggeren. Tips oss dersom innholdet bryter med norsk lov. Talentblogg er en tjeneste levert av Talentjakten, og benytter bloggplattform fra Bloggi. Ved bruk av talentblogg.no aksepteres cookies fra Google Analytics.