Talentjakten

Talentjakten

Morten Andre Knutsen om å være ny i arbeidslivet

Publisert: 26.11.2017, 08:00

Del 2 av 3

Skrevet av Kaja Skålnes Knudsen

 

Hvordan får du egentlig drømmejobben og - ikke minst - hvordan er det å være ny i jobb? Vi har snakket med Talentjakten alumni, Morten Andre Knutsen, om hans erfaringer. Dette er del to av et intervju på tre deler.

 

Etter endte studier ved Universitetet i Agder kom Morten gjennom nåløyet hos PricewaterhouseCoopers (PwC) - et revisjon og rådgivnings firma. Til tross for Mortens gode ord om PwC i dag var det ingen selvfølge at han skulle ende opp akkurat der. Da Morten dro på sitt første intervju med PwC hadde han allerede fått et jobbtilbud fra et annet selskap. Dette tilbudet hadde Morten planlagt å svare ja til, men i løpet av intervjurundene ombestemte han seg.

 

- Du har nå jobbet for PwC i to år, kan du fortelle litt om hvordan du fikk stilling hos dem?

 

- Det er så kjedlig som at jeg faktisk søkte! Jeg kan egentlig fortelle at jeg hadde en annen jobb i lomma når jeg var på PwC-intervjuet og var ganske sikker på at jeg skulle velge den jobben. Jeg stilte en del spørsmål på intervjuet og jeg ble sikkelig interessert i det de drev med der. Det var først da jeg lærte ordentlig om hva bedriften gjør. Det var så mange utrolig flinke folk som intervjua meg. Det var sånne folk jeg hadde lyst å jobbe med - de virka så dyktige. Etter intervjuet så bestemte jeg meg etter hvert at jeg ville jobbe hos PwC, så jeg skifta faktisk mening.

Morten Andre Knutsen, Foto: Studio 22

 

Entusiasmen for PwC kommer tydelig fram i både stemmen og svarene til Morten, han er klart fornøyd med valget. På spørsmålet om hvorfor Morten tror at PwC, etter en rekke intervjuer, valgte nettopp ham, svarer han at det var nok en kombinasjon mellom gode resultater på skolen, en rekke verv utenom skolen og at han er frampå. Morten er ikke av typen som går stille i gangene.

 

- Jeg har ganske høye ambisjoner og mål og jeg la ikke skjul på det i intervjuet. Jeg var ikke redd for å feile. Så jeg «gutsa» litt og var ikke beskjeden, så det var kanskje en kombinasjon av det.

 

- Tror du kanskje at det er mange som er redd for å feile?

 

- Du, det er vel mange som er veldig nervøse på intervju, og kanskje utilpass. Det er jo noen som har forberedt seg litt på at du skal få ulike spørsmål og sånne ting, men jeg snakka litt mer fra hjertet. Jeg hadde forbredt meg godt altså og jeg følte at vi var på bølgelengde. Jeg hadde veldig god følelse når jeg var ferdig med intervjuet.

 

 

Morten Andre Knutsen (midten) på fotball med PwC. Foto: Privat

 

Før Morten startet i jobben hos PwC trodde han at utdanningen hadde gjort ham ferdig utdannet. Der tok han grundig feil. Den nye jobben innebar mye opplæring og ble en bratt læringskurve.

 

- Hvordan var den første tiden i ny jobb?

 

- Den første tida i PWC så ble vi sendt på tre uker med alle nyansatte i Norge. Vi hadde kurs sammen, så det var mye nettverksbygging slik at vi ble kjent på tvers av kontorene samtidig som det var masse kurs. Det har gitt meg mye i ettertid, ettersom jeg nå kjenner folk på alle kontorene. Så når en kunde spør meg om problemstillinger, så vet jeg alltid en jeg kan kontakte på alle kontorene. Nettverksbiten ga meg veldig mye de første ukene. Ellers blir du fort kasta ut i prosjekter: De (PwC) er litt: Hvordan skal jeg angripe problemstillingene? Hvordan skal jeg løse prosjektene? Hvordan skal jeg gå fram? Du blir kasta fort inni møter med folk som er høyt oppi selskapene, og blir tatt med å presentere for dem. Du blir kasta ut på dypt vann visst du ønsker og da lærer du også utrolig fort. Og du har folk som støtter deg og hjelper deg hele veien. Så det var veldig, veldig utfordrende og veldig læreriktig. Du får en kjempebratt læringskurve som jeg opplevde den første tida, og det opplever jeg enda.

 

- Var det skummelt?

 

- Det er jo alltid skummelt. Når du gjør noe som er utenfor komfortsonen din så kjenner du litt på den spenninga og at det er skummelt, men jeg liker litt den følelsen. Du får litt adrenalin-kick og det prøver jeg å snu til noe positivt som viser at jeg er klar. Jeg synes bare det er veldig gøy, men jeg har smågrua meg av og til og følt litt på det.

 

- Har du noen tips til nyutdannet som akkurat har eller som skal til å begynne i jobb?

 

- Ja. Jeg ville først og fremst gått ned i hva jeg ville jobbet med. For når du velger jobb så blir du litt låst i jobben og det er ikke bare å bytte visst du ikke har lyst på den jobben. Jeg ville satt meg ned og gått gjennom hvilke yrker jeg kan bli ansatt i, hva slags oppgaver disse yrkene byr på, hva de innebærer og så laget en liste. Deretter ville jeg sett på hvilke av disse jeg kunne tenkt meg å jobbe med og så funnet selskaper som gjør det her. Jeg ville og snakket med folk som er i de forskjellige yrkene, slik at jeg blir sikker på hva jeg vil gjøre. Etter det ville jeg gått foran speilet, før noe intervjuet eller søknadsskriving, og sagt hvorfor jeg skulle ansatt meg selv. Til slutt hadde jeg skrevet søknaden der etter.

 

 

Del 1: STUDIELIVET

Del 2: NY I ARBEIDSLIVET

DEL 3: HVERDAGEN OG FRAMTIDSTANKER 


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+


Amploy Bemanningsbyrå
03.03.2022, 12:04

Gratulerer og jeg ønsker deg all suksess i ditt profesjonelle liv.

Kopiering av tekst og bilder fra blogginnlegg kan ikke gjøres uten samtykke. Ytringer i blogginnlegg er personlige og tilhører bloggeren. Tips oss dersom innholdet bryter med norsk lov. Talentblogg er en tjeneste levert av Talentjakten, og benytter bloggplattform fra Bloggi. Ved bruk av talentblogg.no aksepteres cookies fra Google Analytics.