Talentjakten

Talentjakten

Morten Andre Knutsen om hverdagen og framtidstanker

Publisert: 12.12.2017, 20:08

Del 3 av 3

Skrevet av Kaja Skålnes Knudsen

 

Hva jobber en sivilingeniør med og hva bør firmaer satse på for at de ansatte skal trives best mulig? Morten Andre Knutsen, Senior Associate i PwC, har på bare to år rukket å være med på 15-20 prosjekter med selskapet. Han selv legger ikke skjul på at han trives med lange dager og høyt tempo på jobb. I tredje og siste del forteller Morten om arbeidshverdagen og framtidstanker som statsminister.

 

Morten Andre Knutsen. Foto: Privat

 

Morten er i dag konsulent hos PwC med stillingstittelen ”Senior Associate”. Dette er steg nummer to på karrierestigen i selskapet, etterfulgt av manager, senior manager, direktør og partner.

 

- Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut som Senior Associate?

 

- Den er veldig variabel. I PwC jobber det hovedsakelig revisorer, advokater konsulenter og regnskapsførere med mer. Jeg jobber som management konsulent noe som innebærer at hverdagen min er avhenger av hvilke typer prosjekter jeg jobber med. Det kan være at jeg jobber  med ulike problemstillinger ute hos kunde eller på kontoret for å nevne noe. Prosjektene er aldri helt like noe som gjør at det alltid er nye utfordringer i hverdagen. Vi jobber også veldig mye sammen i team noe som er utrolig lærerikt og givende.

 

- Så det spørs litt på hvilke type prosjekter du har?

 

- Absolutt. Du kan ha prosjekter hvor du går gjennom hele bedriften for å gjøre verdikjeden mer effektiv eller du kan ha prosjekter hvor du ser på produktene og hva bedriften bør satse på eller du kan være med å selge et selskap. Det kan være veldig mye forskjellig, så arbeidsdagen din blir veldig tilpasset hvilke prosjekter du er med på.

 

I løpet av intervjuet (som er fordelt på tre deler) har Morten vært entusiastisk - spesielt når vi har pratet om arbeidsplassen. Det er tydelig at han trives der han er. Vi ble derfor nysgjerrig på hva det er PwC gjør riktig , ettersom de har et så godt fornøyd talent hos seg.

 

- Hva er viktig for at du skal trives på arbeidsplassen?

 

-Jeg er veldig glad i utfordringer. Jeg er veldig glad i teamarbeid og det å løse problemer sammen og løfte hverandre opp. Et sosialt miljø hvor vi har det gøy på jobb er og veldig viktig.

 

- Liker du da at det er et ungt miljø eller har ikke det så veldig mye å si?

 

- Jeg synes det er viktig at du har et sammensveisa miljø som både er ungt og med erfaring. Jeg synes det spennet er veldig viktig.

 

- Har du en spesiell hendelse hvor du føler at du virkelig gjorde en bra jobb?

 

- Jeg kommer ikke på en enkelthendelse, men jeg får en god følelse når kundene vi jobber for er veldig fornøyd og setter pris på jobben du har gjort. Det er ikke en enkelthendelse, men jeg synes det generelt er veldig gøy når jeg ser at vi får det til.

 

For å koble av fra jobb og gjøre opp for lite fysisk aktivitet i arbeidstiden trener Morten regelmessig. Resten av tiden bruker han slik som så mange andre; med familie og venner og ikke minst fredagstacoen. Vaner han trolig vil beholde lenge, men hva tenker han om karriereframtiden? 

 

- Kan du beskrive drømmejobben din?

 

- Jeg vil jo først og fremt si at jeg er veldig fornøyd der jeg er nå hvor jeg går systemet i PwC. Å gå oppover der er potensielt en drømmejobb. For da får jeg muligheten til å løse komplekse problemer i samfunnet og være med å skape innovasjon. Visst ikke ville jeg ledet et selskap som innoverte og kom på løsninger som er med på å løse fremtidige samfunnsproblemer.  .

 

-  Har du et spesielt mål du jobber mot?

 

- Det er jo så kjedelig som å levere de prosjektene jeg har, på best mulig måte. På det personlige planet er det jo å komme opp i systemet fort, og å hjelpe andre til å gjøre det samme. Jeg synes det er gøy å lykkes sammen og ikke alene.

 

- Du spiller ikke helt alene?

 

- Nei, samarbeid holder lenger.

 

Morten forteller oss at om fem år jobber han fortsatt i PwC, men forhåpentligvis er han blitt prosjektleder på noen store prosjekter. Ut i fra hans samfunnsengasjement og giv til å løse framtidens problemer, er det jo ikke helt urealistisk han ender opp som statsminister.

 

- Visst du ble statsminister for en dag, hva ville vært din første prioritering?

 

- Som statsminister ville jeg lagt til rette for å utvikle næringslivet, få fram innovasjon og gründere. Slik kan Norge bli en teknologidriver og være med å løse verdensproblemer. Jeg ville bygget ut norsk næringsliv og satt fokus på at det er enkelt å starte opp i Norge.

­

 

- Mener du det er for vanskelig i dag, for gründere?

 

- Norge er faktisk et av de bedre landa å starte i, men vi kan ikke konkurrere på arbeidskraft på flere områder. Det gjør jo at mange bedrifter velger å outsource til utlandet. (…) Jeg ville satsa på høy utdanning og selskaper som har yrker der etter. Deretter ville jeg prøvd å bevare arbeidsplasser i Norge og vise at det er ikke alltid er billigst å produsere i utlandet. Jeg ville hvert fall satsa på norsk næringsliv.

 

 

Del 1: STUDIELIVET

Del 2: NY I ARBEIDSLIVET

Del 3: HVERDAGEN OG FRAMTIDSTANKER


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+
Kopiering av tekst og bilder fra blogginnlegg kan ikke gjøres uten samtykke. Ytringer i blogginnlegg er personlige og tilhører bloggeren. Tips oss dersom innholdet bryter med norsk lov. Talentblogg er en tjeneste levert av Talentjakten, og benytter bloggplattform fra Bloggi. Ved bruk av talentblogg.no aksepteres cookies fra Google Analytics.