Talentjakten

Talentjakten

Ole Martin Ølmheim om gründerlivet

Publisert: 22.02.2018, 17:21

Intervjuet av Thomas Tinnesand

 

 

Navn: Ole Martin Ølmheim
Alder: 27år
Utdannelse: Bachelor i regnskap og revisjon, UiS. 
Hvor er du fra?: Sogndal
Stilling: Daglig Leder, BikeFinder
Interesser: Sykling, Delta på mest mulig - livredd å gå glipp av noe, og reisinng.

 

 

 

 


Hvordan vil dine venner beskrive deg som person?

Jeg tror de alle fleste ser på meg som en fornøyd kar, med en god porsjon flaks. De som ikke tar meg for samme type person, er sikker på at jeg ikke er helt god i topplokket. Slik jeg ser det stemmer vel begge deler ganske godt.

Hva har du gjort etter utdannelsen?

Jeg jobbet strukturert videre med BikeFinder, samt at jeg jobbet 1 år som revisor i KPMG. 

Hva var det som fikk deg til å gå fra en etablert arbeidssituasjon til å
bli entreprenør?

Vi hadde gjort tilstrekkelig arbeid for å kunne fjerne de største risikoelementene for prosjektet, og utviklings-partnere meldte sin interesse. Det som var avgjørende den gangen var at vi fikk IFU kontrakt av Innovasjon Norge, sammen med Canyon Bike GmBH (ramme produsent) og XXL ASA, som gjorde at vi fikk mye tracktion og farten akselererte voldsomt. 

 

 

Hva er den største utfordringen med å være gründer?

Et døgn kan inneholde både oppturer å nedturer. Den største utfordringen er at det kommer flere døgn på rad med kun nedturer. Da gjelder det å ha en sterk mage, å kunne fokusere på de viktige tingene. Etterhvert har BikeFinder en god mix av aksjonærer, ansatte, interessenter, kunder, samarbeidspartnere som skal balanseres i en hverdag hvor en utvikler et revolusjonerende produkt. 

Hva er den største gleden med å være gründer?

Den største gleden er helt klart den vi får når vi har vært i kjelleren over en lengre periode, for så at ting løsner og tilstanden blir mer normal. Ellers er det helt klart givende å se interessenter for BikeFinder, det gleder oss veldig!

Hva vil du si er viktige suksessfaktorer for en gründer?

1. Evnen til å fokusere på de riktige tingene. 

2. Iver etter å finne løsning på problemer. Hadde det vært enkelt, hadde noen gjort det allerede. 

3. Guts til å trøkke til. Gi jernet å stå løpet ut.  

Du har nylig fått inn Stordalen som investor, hvordan oppleves det at slike personer har så tro på det du gjør?

Det er helt klart en bekreftelse på noe av det vi har jobbet for i over 3 år. Det er motiverende for meg personlig at slike personligheter ønsker å bli med på denne reisen, men det er også viktig for selskapets del for å kunne komme seg på et internasjonalt stabilt nivå. 

Kan du si litt om hva du ofrer for å leve ut gründer drømmen?

Jobben inneholder mye reising, og derfor er jeg mye alene. Det verste med å være mye alene, er at jeg ikke får oppleve alle de kjekke øyeblikkene med andre, men både familie, venner og medarbeidere er bare en telefon unna. 

Tre tips som du vil dele til andre som går med en gründer i magen?

1. Gi gass - tørr å feile!

2. Forsøk å strukturer ideen i en forretningsplan (kort og konsis), før en forsøker å få med et team. 

3. Etter å dannet et fornuftig team kan det jobbes utrolig mye på dugnadsarbeid, før en trenger finansiering. Her vil jeg anbefale å søke støtte fra Innovasjon Norge, men også forsøke å treffe på private investorer. Jeg lærte utrolig mye hva som var viktig for selskapet når jeg var rundt å snakket med forskjellige investorer. Samtidig har jeg truffet utrolig mange flinke folk!

         


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+
Kopiering av tekst og bilder fra blogginnlegg kan ikke gjøres uten samtykke. Ytringer i blogginnlegg er personlige og tilhører bloggeren. Tips oss dersom innholdet bryter med norsk lov. Talentblogg er en tjeneste levert av Talentjakten, og benytter bloggplattform fra Bloggi. Ved bruk av talentblogg.no aksepteres cookies fra Google Analytics.