Yngvild Næss Trøan

Yngvild Næss Trøan

Refleksjoner etter januarsamlingen

Publisert: 05.01.2015, 20:33

Mitt navn er Yngvild. Jeg er 21 år gammel og fullfører våren 2015 en bachelorgrad i fransk språk og litteratur ved NTNU. Studieåret 2014/2015 tilbringer jeg ved en av Frankrikes mest kjente og prestisjefylte universitet innen humaniora og samfunnsvitenskap; Sorbonne. 

 

Jeg er veldig glad for å være en del av Talentjakten og for å få muligheten til å møte så mange spennende og flinke mennesker. Jeg er av den tro at studenter innen humaniora ikke bestandig er så flinke til å vise seg fram og være stolte av sin faglige bakgrunn. Det er noe jeg ønsker å forandre med min deltagelse i Talentjakten. I tillegg mener jeg at jenter, innen alle faglige disipliner, må å bli flinkere til å ha tro på seg selv og tørre å vise seg fram. Det at det kun er tre jenter i årets talentjakt betyr ikke at det ikke finnes mange flinke jenter der ute, men rett og slett at de trenger å stole på seg selv og sin kompetanse. Det håper jeg at årets kvinnelige deltagere kan være gode forbilder for. 

 

Jeg så lenge fram til januarsamlingen med Talentjakten, og det gjorde jeg rett i! Det var lærerikt og spennende på mange måter. Jeg motiveres veldig mye av å møte nye mennesker, og det var virkelig en enestående arena for å få treffe så mange spennende og flinke mennesker på en gang, og jeg følte at vi utviklet et fint samhold oss i mellom. Man fikk nesten følelsen av at man var en liten skoleklasse på en slags skoletur. Det var gøy både på det obligatoriske opplegget, og utenom. Vi er alle svært forskjellige og bringer forskjellige erfaringer med oss fra før, noe som gjorde at jeg ikke hadde en eneste kjedelig samtale i løpet av uka. Det var i det hele tatt en skikkelig motivasjonsboost som gjorde seg godt på starten av semesteret. 

 

Kurs og bedriftspresentasjoner er heller ikke noe jeg er bortskjemt med, særlig ikke nå som jeg befinner meg i utlandet. Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk, da bedriftspresentasjoner ofte ikke pleier å gagne samfunnvitere og humanister. Jeg ble imidlertid svært positivt overrasket i møte med bedriftene. Under bedriftsdagen var det mange av de representerende bedriftene som primært ansetter ingeniører. Jeg følte likevel at de var svært åpne overfor oss med alternative utdanningsbakgrunner også. Slikt øker motivasjonen og gir økt faglig stolthet, og det var derfor svært givende. Deloitte leverte også en strålende bedriftspresentasjon. De hadde skjønt noe veldig viktig. Studentene er ikke så interesserte i å høre om antall ansatte eller størrelsen på kontorlokalene. Vi ønsker å vite hvordan det faktisk er å jobbe hos den enkelte bedriften. Deloitte ga et svært godt inntrykk på det punktet. 

 

For å til slutt si noe om kursene vi fikk, så var disse også god bruk av tiden på januarsamlingen. Alle kursholderne var flinke til å inkludere oss i foredragene og skape interesse. Jeg opplevde å få utvidede perspektiver både innen kulturforskjeller, tidshåndtering og prosessoptimalisering - perspektiver jeg ikke like lett ville fått muligheten til å utvide andre steder. 

 

Jeg kan altså bekrefte at jeg er svært fornøyd med denne første samlingen, og jeg har store forventninger til neste gang. Jeg gleder meg allerede.


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Kopiering av tekst og bilder fra blogginnlegg kan ikke gjøres uten samtykke. Ytringer i blogginnlegg er personlige og tilhører bloggeren. Tips oss dersom innholdet bryter med norsk lov. Talentblogg er en tjeneste levert av Talentjakten, og benytter bloggplattform fra Bloggi. Ved bruk av talentblogg.no aksepteres cookies fra Google Analytics.